sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Paperijumala

Sain seurata vierestä ja itsekin hieman osallistua harrastajateatteri elämään kahden viikon ajan. Sivusta seuratessa ei voi muuta kuin ihailla ihmisten paneutumista tähän paljon aikaa ja energiaa vaativaan harrastukseen.

Ensimmäisenä päivänä seurasin paperijumalan harjoituksia. Näyttelijät ovat innokkaita. Tilassa pursuaa energiaa, joka tulee suurena aaltona katsomoon. Näen paljon liikettä, itse tehtyjä rytmejä, hyvää intensiivistä näyttelyä ilman estoja. Harrastajat ovat keskittyneitä ja tekevät tosissaan. Ohjaaja kannustaa ja pitää hyvää fiilistä yllä antamalla positiivista palautetta näyttelijöille.

Toisena päivänä alkaa valjeta mistä näytöksessä on kyse. Esitys heijastuu ajankohtaisiin asioihin ja siitä löytyy terävää yhteiskuntakritiikkiä. Ohjaaja toikin mukanaan päivän lehden, josta antoi esimerkkejä näytelmän ja nykyajan polttavien puheenaiheiden välillä. Katson vasta harjoituksia, mutta osa kohtauksista oli jo melkein valmiita yleisölle esitettäviksi. Koen naurua, melkein itkua, myötätuntoa henkilöitä kohtaan. Tämä esitys tulisi kaikkien nähdä!

Harrastajateatterista

Ihmiset ottavat vapaaehtoisesti ja mielellään vastuuta ja järjestävät esitykset ja kaikki siihen liittyvät asiat itse, ilmaiseksi. Käyttävät vapaa-aikaansa 3-5 iltaa viikossa esityksiin tai harjoituksiin, kokouksiin + muihin oheistoimiin. Käykää ihmiset katsomassa harrastajateatteria. Sitä tehdään suurella intohimolla teatteria kohtaan, mihin käytetään aikaa ja ajatuksia vain sen itsensä, taiteen vuoksi.

<3 työharjoittelija Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti